Radu Jude előad a NECS konferencián

Epistemic Media: Atlas, Archive, Network

Bukarest, Országos Színház és Film Egyetem
június 22-26, 2022

 

A 2022-es NECS-konferencia egy intelem a tudományos közösség számára, hogy figyeljen fel el az audiovizuális média által adódó lehetőségekre, hogy megszervezze, létrehozza és ösztönözze vagy éppen megkérdőjelezze az emberi tudást. A konferencia célja, hogy megvizsgálja az audiovizuális médiát övező hagyományos történetírást, és megkérdőjelezze az audiovizuális média operatív és látványos tulajdonságai közötti kapcsolatot. Ezt úgy kivánja elérni, hogy megvizsgálja az audiovizuális kultúra és az episztemikus gyakorlatok közötti kapcsolat tágabb következményeit.

Kollégánk, Radu Jude (társult oktató) előadást tart művészetéről a portugál rendezőnő Susana de Sousa Dias társaságában. A bukaresti nemzetközi konferencián párizsi, berlini és New York-i előadók is részt vesznek.

Azok akik részt akarnak venni a konferencián, 2022 január 31-ig nyújthatják be a hozzájárulásaikat. Az elfogadott formátumok és témák között megemlítjük a következőket: a résztvevő dokumentumfilm, naplófilm, interaktív dokumentumfilm, interaktív digitális média, közösségi média, médiaarcheológia, Big Data és kulturális elemzés, kritikai diskurzuselemzés, népi médiakultúrák, médiaideológia és prosumer-kapitalizmus, digitális hozzáférés és digitális szakadék vagy polgári média. A témák teljes listája a NECS weboldalán olvasható.