A Színház és Film Kar május 21 és június 29. között tartja a Végzősök Gáláját.  Változatos és jelentős számú rendezvény várja az érdeklődőket: előadások, filmbemutatók, filmes műhelyek, kiállítás vagy interaktív installációk, volt hallgatóinkkal való találkozók, szakmai jellegű tapasztalatcserék, kötetlen foglalkozások, melyek Karunk hallgatóinak színes művészeti tevékenységét ismertetik.

A rendezvénysorozat lehetőséget nyújt alapképzésen és mesterképzőn tanuló hallgatóinknak egyaránt, hogy művészeti, kritikai és akadémiai képességeiket a BBTE tágabb szakmai közösségének is megmutassák.

A járványhelyzet megrendítette a színházi és filmes világ alkotóit, producereit, művészeit, kritikusait, és minden művészetet, mely zárt térben valósul meg. Újra fel kellett fedeznünk azt, hogy ilyen körülmények között mi módon lehet kultúrát alkotni/fogyasztani. Az oktatási folyamat ugyan sérült ebben a folyamatban, viszont a virtuális térben történő képzés tanulságokkal is járt.

A Magyar Színházi Intézet június 21-23. között ünnepli ballagó növendékeit, ezt követően pedig sor kerül a Magyar és Román Film és Média Intézetek ünnepségsorozatára is (június 27-29. között).

A május 21 – június 29 között zajló ünnepségsorozat teljes programját karunk honlapján illetve a Facebook-on is követhetik.