Kortárs színház / színművészet és színháztudomány

A Kortárs Színház mesteri képzésen abból indulunk ki, hogy a hallgatók már mint gyakorló alkotók vesznek részt az egyetemi munkában is. Mivel ekkor már túl vannak az alapképzésen, a mesteri a jelenidejű tudás bővítésére épül, a kortárs színház fogalmait segíti tovább árnyalni.

 

Színművészet és Színháztudomány szakra egyaránt várjuk a jelentkezéseket. A két szakon folyó oktatás részben elkülönül, de számos ponton kapcsolódik. Első évben a két modul résztvevői közösen tanulnak kortárs színházi elméletet és gyakorlatot, valamint közösen valósíthatnak meg művészeti kutatási projekteket. Elmélyíthetik kortárs színházelméleti tudásukat, dramatizálást, fordítást illetve színészmesterséget/improvizációt gyakorolhatnak. Közben pedig lehetőségük van a gyakorlatban is kipróbálni, hogy kinek milyen lehetséges szerepei lehetnek egy-egy alkotófolyamaton belül.

 

Ezenkívül a színészek színházakban, független társulatokban is dolgozhatnak, illetve továbbra is foglalkoznak speciális műfajokkal, például zenés- és bábszínészettel. Színháztudomány szakon pedig elmélyíthetik kortárs színházi és dramaturgiai ismereteiket elméletben és gyakorlatban egyaránt.